Neal's Yard Remedies Logo
210 67 29 158 Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 20€

Κοινωνική ευθύνη

Φροντίδα για το περιβάλλον

Όλοι στη Neal’s Yard Remedies δουλεύουμε σκληρά για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιούμε φυσικά και πιστοποιημένα οργανικά συστατικά από πηγές αειφόρου ανάπτυξης. Πολλά από αυτά καλλιεργούνται στις εγκαταστάσεις της Neal’s Yard Remedies, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μηδενική απόσταση μεταφοράς τους.

Τα πλαστικά μπουκάλια της εταιρείας είναι φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. Τα γυάλινα μπλε μπουκάλια είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και φιλτράρουν το 97% της ηλιακής ακτινοβολίας UV, επιτρέποντας τη δημιουργία προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά συστατικά και με καθόλου ή ελάχιστα συντηρητικά.

Αντίστοιχα, τα έντυπα και η γραφική ύλη της εταιρείας παράγονται από ανακυκλωμένο χαρτί και με φυτικής προέλευσης μελάνια.
Χωρίς πειράματα σε ζώα

Τα προϊόντα της Neal’s Yard Remedies δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ σε ζώα. Η εταιρεία προτιμά να βασίζεται στη βαθιά γνώση των φυτών, των λουλουδιών και των βοτάνων και να χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της αποκλειστικά για τη δημιουργία προϊόντων φροντίδας του προσώπου και του σώματος. Αντί για πειράματα σε κουνέλια, ποντίκια και χοίρους, η NYR για να ελέγξει τα νέα της προϊόντα αναθέτει σε ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών που χρησιμοποιεί εθελοντές, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Η εταιρεία λειτουργεί βάσει κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από αναγνωρισμένους φορείς προστασίας των ζώων και η συνεπής και συνεχής δέσμευσή της στην προστασία των ζώων έχει αναγνωριστεί από οργανισμούς όπως η PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) και η British Union for the Abolition of Vivisection. Παράλληλα, η NYR υποστηρίζει τη δράση της μη κυβερνητικής οργάνωσης FRAME (Fund for the Replacement of Animals in Medical Experiments) η οποία είναι αφιερωμένη στην επιστημονική ανάπτυξη, αποδοχή και χρήση εναλλακτικών μεθόδων ελέγχου αντί των πειραμάτων σε ζώα.

Ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα

Η Neal’s Yard Remedies ήταν η πρώτη βρετανική εταιρεία λιανικής στην οποία απονεμήθηκε το σήμα CarbonNeutral® την άνοιξη του 2008, βάσει του οποίου εργάζεται μαζί με την εταιρεία Carbon Neutral Company προκειμένου να έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επένδυσης σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η πιστοποίηση CarbonNeutral καλύπτει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας –κεντρικές εγκαταστάσεις, εργοστάσιο και καταστήματα- καθώς επίσης τις μεταφορές, τη χρήση ενέργειας και τη διαχείριση απορριμμάτων.


Παραγωγή με τη δύναμη της φύσης

Το βιοκλιματικό εργοστάσιο της εταιρείας στο Ντόρσετ σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομεί όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Το 2008 εξοπλίστηκε με 200 τ.μ. φωτοβολταϊκών πάνελ για παραγωγή ενέργειας. Το νερό της βροχής συλλέγεται για χρήση στον κήπο, τα υγρά απόβλητα της παραγωγής ανακυκλώνονται για χρήση στις τουαλέτες, τα γραφεία παραμένουν φυσικά δροσερά χάρη στο σύστημα ανακύκλωσης αέρα και στα μεγάλα παράθυρα που αφήνουν το φυσικό φως να εισχωρήσει. Τέλος, κομποστοποιούμε τα απορρίμματα, δημιουργώντας έτσι και ένα άριστο φυσικό λίπασμα για τα φυτά μας!


Το μπλε μπουκάλι

Το εμβληματικό γυάλινο μπουκάλι της Neal’s Yard Remedies παράγεται αμιγώς από υλικά της αγγλικής γης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σύμφωνα και με την πιστοποίηση CarbonNeutral®. Η εταιρεία προσπαθεί συνεχώς να γίνεται όλο και πιο ‘πράσινη’ και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιεί ένα μέγεθος συσκευασίας για τα προϊόντα φροντίδας προσώπου. Με άλλα λόγια, η συσκευασία των 50 γρ. σημαίνει ότι η NYR συνεχίζει να παράγει κρέμες και λοσιόν με όλο και περισσότερα οργανικά συστατικά και ελάχιστα συντηρητικά, έτσι ώστε να διατηρούνται φρέσκα μέχρι το τέλος τους.

Ηθικό εμπόριο

Το κτίσιμο δυνατών σχέσεων που αντέχουν στο χρόνο αποτελεί κύριο στοιχείο τους ήθους της εταιρείας. Υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές που συνεχίζουν να συνεργάζονται με την εταιρεία από την αρχή της ίδρυσής της, πριν από 30 χρόνια. Το κλειδί για αυτή την επιτυχία; Δίκαιη εμπορική σχέση, αξιοπιστία και ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Υποστηρίζουμε τους διεθνείς οργανισμούς δίκαιου και ηθικού εμπορίου και είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε στο λανσάρισμα των πιστοποιημένων προϊόντων φροντίδας και ομορφιάς από το Fairtrade Foundation το 2009.


Διαδίδοντας το μήνυμα

Η Neal’s Yard Remedies προσπαθεί να εξασφαλίσει με κάθε μέσο τη δυνατότητα του καθενός να κάνει επιλογές αφού όμως πρώτα ενημερωθεί. Η εταιρεία υποστηρίζει ένθερμα όλους όσοι εναντιώνονται στο να μολύνονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους και για αυτό υποστηρίζει τη δράση αρκετών κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά και βοηθά στην έρευνα και τη διάδοση της γνώσης.

Διαδίδοντας το μήνυμα ότι οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν αλλά και να διατηρήσουν ένα καλύτερο επίπεδο υγείας και ευεξίας, τόσο για χάρη του εαυτού τους όσο και ως προστάτες του περιβάλλοντος, ελπίζουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο.


Πιστεύουμε στην προστασία του πολύτιμου πλανήτη μας, για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

Χρησιμοποιώντας οργανικά συστατικά αποφεύγουμε τη μόλυνση με χημικά και παρασιτοκτόνα. Παράλληλα, βοηθάμε στην ενίσχυση και στην ευφορία του εδάφους, επιτρέπουμε στα έντομα, τις μέλισσες, τα πουλιά και άλλα είδη να αναπτυχθούν και προστατεύουμε το ευαίσθητο οικοσύστημα.

Το πάθος μας για θετική αλλαγή βρίσκεται στο κέντρο οποιασδήποτε πράξης και ενέργειας.

shop by categories