Neal's Yard Remedies Logo
210 67 29 158 Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 20€

Πιστοποιημένα Οργανικά Προϊόντα

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, αντίθετα με τα τρόφιμα, δεν υπόκεινται σε ειδική νομοθεσία που να αποτρέπει τον εσφαλμένο χαρακτηρισμό τους ως ‘οργανικά’.

Αυτό σημαίνει, με άλλα λόγια, ότι ένα προϊόν μπορεί να βγει στην αγορά ως οργανικό (ή βιολογικό) χωρίς όμως να διαθέτει κανένα οργανικό συστατικό, ή μπορεί να περιέχει συστατικά τα οποία είναι γνωστά ως βλαβερά για τον άνθρωπο ή τον πλανήτη.

Ως εκ τούτου για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι πράγματι οργανικό πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση από ανεξάρτητο οργανισμό.

Η Neal's Yard Remedies πιστοποιεί τα προϊόντα της στον σε έναν από τους παλαιότερους και  εγκυρότερους ευρωπαϊκούς φορείς οργανικής πιστοποίησης: τον SOIL Association.

Ο Soil Association είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που ιδρύθηκε το 1946 για να αντιμετωπίσει την ανησυχία που δημιουργήθηκε από τις νέες  πρακτικές καλλιέργειας που άρχισαν να εφαρμόζονται μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίες ήταν εχθρικές ή και ενδεχομένως βλαπτικές απέναντι στο οικοσύστημα. Στόχος του οργανισμού είναι η έρευνα, ανάπτυξη και προώθηση αειφόρων μορφών καλλιέργειας και παραγωγής για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

 


Η πιστοποίηση αυτή βεβαιώνει ότι:

  • Το προϊόν περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό του πιστοποιημένα οργανικά συστατικά.
  • Το ποσοστό των μη οργανικών συστατικών είναι σύμφωνο με τους περιορισμούς που έχει θέσει.
  • Δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά.
  • Η σήμανση είναι σαφής και ειλικρινής.
  • Τα συστατικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον (βιοδιασπώμενα).
  • Το προϊόν έχει υποστεί την ελάχιστη επεξεργασία.

(Δείτε εδώ περισσότερα για τις άλλες πιστοποιήσεις της NYR)


Γιατί δεν είναι όλα τα συστατικά των προϊόντων οργανικά;
Η πρώτη μας επιλογή είναι πάντα τα οργανικά συστατικά. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι που αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.


Άγρια καλλιέργεια
Πιστεύουμε ότι η άγρια καλλιέργεια είναι η απόλυτα οργανική: τα φυτά που μεγαλώνουν στο φυσικό τους οικοσύστημα είναι τα πιο υγιή και δυνατά. Όμως εργαζόμαστε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η άγρια καλλιέργεια –δηλαδή η συγκομιδή φυτών από τη φύση- να γίνεται με τρόπο που να εξασφαλίζει τη διατηρησιμότητά τους. Η ρητίνη του λιβανιού, για παράδειγμα, συλλέγεται από δέντρα που φυτρώνουν στη Σομαλία και την Κένυα. Επειδή τα δέντρα αυτά δεν καλλιεργούνται σε ιδιωτικό χώρο, η ρητίνη δεν είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί.

Διαθεσιμότητα
Για την παραγωγή των προϊόντων μας χρειαζόμαστε συνεχή ροή πρώτων υλών έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε σταθερή ποιότητα. Δεν είναι πάντα εφικτό να βρίσκουμε αξιόπιστες πηγές οργανικών συστατικών, αλλά εφόσον η αγορά οργανικών αναπτύσσεται σταθερά είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση σε όλο και περισσότερα οργανικά συστατικά.

Ποιότητα
Είμαστε αδιαπραγμάτευτοι ως προς το ότι η ποιότητα των φυσικών συστατικών πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια έτσι ώστε τα προϊόντα μας να είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα Neal’s Yard Remedies ελέγχονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η περιεκτικότητά τους σε ενεργά συστατικά και, κατά συνέπεια,  η αποτελεσματικότητά τους. Εάν δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε οργανικά συστατικά άριστης ποιότητας, απλά δεν τα χρησιμοποιούμε.


Γιατί τα οργανικά προϊόντα είναι καλύτερα για εσάς;
Χρησιμοποιώντας οργανικά προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα σας μειώνετε τα χημικά συστατικά που απορροφώνται από το δέρμα σας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος συνθετικά συστατικά. Το σώμα ευεργετείται στο έπακρο από απλά, φυσικά συστατικά τα οποία σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή είναι η καλύτερη επιλογή για το δέρμα σας.

Γιατί τα οργανικά προϊόντα είναι καλύτερα για το περιβάλλον;
Η οργανική καλλιέργεια απαγορεύει αυστηρά τη χρήση συνθετικών χημικών λιπασμάτων και εντομοκτόνων. Το γεγονός αυτό μειώνει σημαντικά τον όγκο των ρυπαντικών ουσιών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον.
Οι οργανικοί καλλιεργητές βασίζονται στην ανάπτυξη γόνιμου, υγιούς εδάφους με διάφορες καλλιέργειες. Επίσης ευνοούν την ανάπτυξη άγριας ευεργετικής ζωής. Τα ζώα εκτρέφονται χωρίς φάρμακα και αντιβιοτικά, συνήθη στην εντατική κτηνοτροφία.

 

  • Τα οργανικά συστατικά καλλιεργούνται βάσει αυστηρών κριτηρίων τα οποία αποκλείουν τη χρήση χημικών λιπασμάτων, παρασιτοκτόνων και εντομοκτόνων.

  • Περιέχουν υψηλότερα επίπεδα φυσικών αντιοξειδωτικών, βιταμινών και βασικών λιπαρών οξέων, χάρη στο ότι συλλέγονται από δυνατά και φυσικά υγιή φυτά.

  • Με το να υποστηρίζουμε την οργανική καλλιέργεια όχι μόνο προσέχουμε την υγεία μας, αλλά δρούμε ως υπεύθυνοι διαχειριστές του περιβάλλοντος, προστατεύοντας τον αέρα, το νερό, το έδαφος και την άγρια ζωή από τη χημική μόλυνση, σήμερα και στο μέλλον.

  • Εκατομμύρια τόνοι χημικών έχουν παραχθεί τα τελευταία 50 χρόνια. Τα περισσότερα δεν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλειά τους στους ανθρώπους ή το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή. Το να επιλέγει κανείς οργανικά σημαίνει ότι δεν εκτίθεται σε αυτά.

shop by categories