Λατινική Ονομασία:  Camellia sinensis

Προέλευση: Κίνα

Ένα φανταστικό φυσικό αντιοξειδωτικό, το λευκό τσάι έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει ενάντια στην απώλεια της ελαστίνης και του κολλαγόνου, μειώνοντας την εμφάνιση  των ρυτίδων γήρανσης .*

White TeaΤο λευκό τσάι προέρχεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο με τη διαφορά ότι συλλέγεται με το χέρι όταν το φυτό είναι νεαρό. Οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους μόνο λιγες μέρες της Άνοιξης εκεί στα υψίπεδα της Κίνας, ώστε να συλλεξουν τους πολύτιμους τρυφερούς θησαυρούς.

Η  θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες του τσαγιού είχαν παρατηρηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Σήερα η επιστημονική κοινότητα έχει κατ’ επανάληψη επιβεβαιώσει τις ευεργετικές ιδιότητές του στον ανθρώπινο οργανισμό. Το λευκό τσάι είναι η πλέον «αγνή» μορφή τσαγιού και έχει αποδειχθεί πιο υγιεινό από το μαύρο και το πράσινο καθώς είναι το λιγότερο επεξεργασμένο, με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών, οι οποίες παράγονται από τις διάφορες αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό και καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA.

Τα τελευταία χρόνια πληθώρα μελετών στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν εκχυλίσματα του βοτάνου του λευκού τσαγιού έδειξαν ότι αυτά αναστέλλουν και την παραγωγή νέων λιποκυττάρων.

Η Neal's Yard Remedies είναι από τις πρώτες εταιρίες της κοσμετολογίας που άρχισε να χρησιμοπιεί την πολύτιμη και θαυματουργή αυτή πρώτη ύλη στα προΪόντα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

White Tea Enriching Facial Mask, White Tea Facial Mist, White Tea Toning Eye Gel, Organic Facial Wipes, Organic Eye Make-Up Remover, NEW Lengthening Mascara Black* Έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου, σε συνεργασία με τη Neal's Yard Remedies .