Λατινική Ονομασία: Cymbopogon martinii

Προέλευση:  Μαδαγασκάρη

Ιδιότητες: Αντισηπτική, βακτηριοκτόνα, αντιμικροβιακή. Εξισορροπεί τη λιπαρότητα του δέρματος  ενώ ρυθμίζει τη γυαλάδα και ενυδατώνει τις πιο ξηρές περιοχές. Τονώνει και αναζωογονεί τα κύτταρα του γερασμένου δέρματος.Η παρμαρόζα είναι ένα άγριο χορτάρι με μακρύ και ψηλό μίσχο. Το άρωμα της βρίσκεται στα φύλλα της γι’ αυτό και γίνεται η συγκομιδή πριν ανθίσουν τα λουλούδια. Τα φύλλα αποξηραίνονται για περίπου μια εβδομάδα πριν την απόσταξη του λαδιού. Παρόλο που ανήκει στην οικογένεια του λεμονόχορτου, το άρωμά της θυμίζει τριαντάφυλλο.
Στην αρωματική καλλιέργεια της Μαδαγασκάρης φύονται διαφορετικές ποικιλίες φυτών και μπαχαρικών από καυτερές πιπεριές peri peri  και τροπικό βασιλικό μέχρι ylang ylang και παλμαρόζα.
Αυτό το project παρέχει δουλειά σε περίπου 500 Μαλαισιανούς αγρότες και αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ανάπτυξης της κοινωνίας.
Προσφέρει ένα αξιόπιστο εισόδημα στην τοπική κοινωνία ενώ αποτελεί επένδυση για την εκπαίδευση , την υγεία και την στέγαση.
Η έντονες εξισορροπητικές ιδιότητες της παλμαρόζας ανακαλύφθηκαν πρώτα από την ομάδα της Neal’s Yard Remedies σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα οδήγησαν άμεσα στην ανάπτυξη του καθαριστικού προσώπου με παλμαρόζα και έπειτα στην ολοκληρωμένη σειρά με παλμαρόζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Palmarosa Toner, Palmarosa Facial Wash, Purifying Palmarosa Daily Moisture , Purifying Palmarosa Mattifier, Purifying Palmarosa Facial Polish, Palmarosa EO, Firming Body Cream, Lemon & Coriander Deodorant