Λατινική Ονομασία: Aurantium amara

Προέλευση:  Μαρόκο

Ιδιότητες:  Ιδιαίτερα θρεπτικό και ενυδατικό.Τονώνει και  αποτοξινώνει ενώ βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Το οργανικό αιθέριο έλαιο νερόλι ή αλλιώς το άνθος της πορτοκαλιάς προέρχεται από μια καλλιέργεια στους πρόποδες των μαροκινών βουνών, όπου τα άνθη μαζεύονται με το χέρι από μια ομάδα 40 γυναικών.
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η συγκομιδή του άνθους πορτοκαλιάς είναι τόσο δημοφιλής για τις γυναίκες εκεί - δεν περιλαμβάνει σήκωμα βάρους μόνο εύχαριστη κουβέντα μεταξύ των γυναικών που μαζεύουν τα άνθη. Αυτά πέφτουν μαλακά σε ψάθες  κάτω από τα δέντρα στον καθαρό και φρέσκο αέρα.


Η σύντομη περίοδος συγκομιδής από τις 4.500 πορτοκαλιές Σεβίλλης προμηθεύει ολόκληρη την ετήσια ανάγκη της  Neal’s Yard Remedies. Επιλέγοντας  να χρησιμοποιεί το αιθέριο έλαιο από ένα μόνο κτήμα η Neal’s Yard Remedies, διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα με το υπέροχο αυτό άρωμα.

 


Αφού γίνει η συγκομιδή, τα ντελικάτα λουλούδια αποστάζονται επιδέξια αποκλειστικά για τη Neal’s Yard Remedies, απελευθερώνοντας αυτό το υπέροχα αρωματικό έλαιο  - αγαπημένο όλων, από τη φάρμα μέχρι το βιοκλιματικό εργοστάσιο όπου το τονωτικό του άρωμα αναμιγνύεται ευχάριστα στα προϊόντα.
Τα δέντρα πορτοκαλιάς επικονιάζονται από μέλισσες που μεταφέρονται ειδικά από έναν τοπικό μελισσοκόμο ο οποίος  αμοίβεται με μέλι ανθών πορτοκαλιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Nourishing Orange Flower Daily Moisture (SAorg), Nourishing Orange Flower Facial Wash, Orange Flower Facial Oil, Nourishing Orange Flower Toner, Neroli EO, Pure Essence Eau de Parfum No.1 Frankincense,  Remedies to Roll - Travel