Λατινική Ονομασία: Boswellia neglecta, Commiphora confuse & Boswelli carterii

Προέλευση: Κένυα & Σομαλία

Ιδιότητες: Συσφίγγει, τονώνει και αναζωογονεί, το λιβάνι είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάδια για την βελτίωση του τόνου του δέρματος και την αντιμετώπιση της γήρανσης και των ρυτίδων. Επιδρά επίσης στο νευρικό σύστημα προσφέροντας άμεση χαλάρωση και τόνωση.


Το λιβάνι είναι γνωστό εδώ και αιώνες για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο μυαλό και το σώμα. Δεν είναι τοξικό, δεν ερεθίζει το δέρμα και είναι ασφαλές για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Έχει αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, απολυμαντικές, στυπτικές, ηρεμιστικές, , τονωτικές, επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Είναι εξαιρετικά ευργετικό για το ξηρό και το ώριμο δέρμα καθώς ενυδατώνει και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων.
Προωθεί την αναγέννηση των υγιών κυττάρων βοηθά στην εξάλειψη των κηλίδων που προέρχονται από την έκθεση στον ήλιο, απομακρύνει τις μικρο ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα χείλια και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος κατα της ακμής, επουλώνει τα κοψίματα, τις εκδορές,τις ουλές, βοηθάει στην καταπολέμηση μολύνσεων του δέρματος και προστατεύει από την ανάπτυξη λοιμώξεων. Αντιμετωπίζει επίσης τις ραγάδες  και συσφίγγει το δέρμα κάνοντάς το ταυτόχρονα ελαστικότερο.
Το άρωμα του λιβανιού έχει χαλαρωτικές, αγχολυτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες προκαλώντας αίσθημα ψυχικής γαλήνης. Ενεργοποιεί την διορατικότητα και την οξυδέρκεια και αυξάνει την πνευματική καθαρότητα. Σε καταστάσεις άγχους  λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι στον καυστήρα των αιθέριων ελαίων αρκούν για μείωση της έντασης.


Η ρητίνη του λιβανιού σχηματίζεται όταν βγαίνει ο χυμός του άγριου δέντρου και σταθεροποιείται. Η συλλογή αυτών των πολύτιμων «μαργαριταριών», είναι μια προσφιλής δουλειά για τις γυναίκες της φυλής Samburu στη Βόρεια Κένυα.
Οι άνδρες της ημι-νομαδικής αυτής φυλής συγκεντρώνουν τα βοοειδή σε βοσκότοπους ενώ οι γυναίκες μαζεύουν ρίζες και λαχανικά, φροντίζουν τα παιδιά και συλλέγουν το νερό – διανύοντας μια διαρδομή  5 χιλιομέτρων κάτω από τον καυτό ήλιο της Κένυας. Χάρη στην Neal's Yard Remedies οι γυναίκες της φυλής όχι μόνο απέκτησαν μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τις καθημερινές δουλειές τους αλλά εξασφαλίζουν κι ένα επιπλέον εισόδημα πολύτιμο για εκείνες και τις οικογένειές τους.

Το λιβάνι της Neal’s Yard Remedies είναι το πρώτο παγκοσμίως
FairWild πιστοποιημένο βιολογικό λιβάνι.

Fairwild logo

Η πιστοποίηση FairWild εγγυάται  ότι οι γυναίκες της φυλής Samburu στη Βόρεια Κένυα, οι οποίες μαζεύουν τη ρητίνη με το χέρι, θα έχουν συνθήκες ηθικού εμπορίου, δίκαιη τιμολόγηση και πριμοδότηση της κοινότητας σε αντάλλαγμα για τα πολύτιμα ‘μαργαριτάρια΄της ερήμου.

Εκτός από το ηθικό εμπόριο( faitrade), υποστηρίζουμε επίσης τη φυλή με ένα μπόνους 10% για τα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία επιτρέπουν σε  πέντε παιδιά να πάνε στο σχολείο και βοηθούν με εργα για το καλό της κοινότητας όπως π.χ. η εγκατάσταση αντλίας για ασφαλές πόσιμο νερό.

Χρησιμοποιούμε δύο συγκεκριμένες ποικιλίες FairWild πιστοποιημένου βιολογικού λιβανιού από την Κένυα, που αναμειγνύονται με λάδι λιβανιού άγριας συγκομιδής για  να δημιουργηθεί το μοναδικά αναζωογονητικό λάδι μας.

Φυσικά οι ιδιότητες του λαδιού αυτού δεν είναι άγνωστες στις γυναίκες της φυλής που χρησιμοποιούν τη ρητίνη για θεραπευτικούς λόγους εδώ και πολλές πολλές γενιές, σαν τσίχλα (είναι πολύ ωφέλιμη για τα δόντια και τα ούλα), ενώ καίνε το νεκρό ξύλο για να ‘καπνίσουν’ τις κατσαρόλες τους. Αυτό βοηθάει το γάλα να μείνει φρέσκο 3 ημέρες αντί για 1!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Frankincense Facial Serum, Frankincense Facial Wash, Frankincense Hydrating Cream (SAorg), Frankincense Hydrating Facial Mist, Frankincense Intense, Frankincense Neck Cream, Frankincense Nourishing Cream, Rejuvenating Frankincense Toner, Frankincense Lip & Eye Serum, Frankincense EO, Pure Essence Eau de Parfum No.1 Frankincense, Remedies To Roll – Travel, Balancing Reed Diffuser, Remedies To Roll – Relaxation, Balancing Candle, Firming Body Cream, Detox toning oil